Låt Huddinge Däck & Fälg byta dina däck

På Huddinge Däck & Fälg kan vi byta dina däck snabbt och smidigt, och sedan tvätta och förvara dem åt dig.

Låt Huddinge Däck & Fälg byta dina däck​

På Huddinge Däck & Fälg kan vi byta dina däck snabbt och smidigt, och sedan tvätta och förvara dem åt dig.​

Vi byter dina däck snabbt och smidigt, och sedan tvättar och förvarar vi dem åt dig.

Byte, tvätt, däckkontroll & förvaring

Minst två gånger om året är man tvungen att byta sina däck. Men på Huddinge Däck & Fälg utför vi däckbyten året om. Vi tar hand om däckskiften på alla typer av fordon, och kan också tvätta, förvara och underhålla dina däck tills du behöver dem nästa gång. Har du ett eller flera trasiga däck så kan vi även reparera dem åt dig.

Slipp göra grovjobbet själv – kontakta oss istället!

Vi gör jobbet snabbt och smidigt

När du byter däck hos Huddinge Däck & Fälg kan du vara trygg med att arbetet görs på rätt sätt. Vi har mångårig praktisk erfarenhet av däckbyten, och garanterar ett snabbt och smidigt jobb med hög personlig service. Vi hanterar också däck för alla typer av fordon, från personbilar till lastbilar och entreprenadmaskiner. Kontakta oss så kan vi berätta mer om vårt utbud av tjänster.

FAQ

vanliga frågor om däckbyte

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck från 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Det är därför vanligt att byta till sommardäck i april, men det kan variera beroende på väderförhållandena.

Det är lagligt att använda sommardäck mellan 1 april och 30 november, så länge det inte råder vinterväglag. Det är dock viktigt att komma ihåg att väderförhållandena varierar, särskilt i olika delar av landet, så det är avgörande att bedöma väg- och temperaturförhållanden när du väljer att byta till sommardäck. Vid tidiga vårar eller sena höstar kan det fortfarande vara lämpligt att använda vinterdäck om temperaturen är nära eller under noll grader och/eller om det finns risk för snö och is på vägarna.

Kontrollera lufttrycket i dina däck varje månad och alltid inför längre resor. Korrekt lufttryck är viktigt för däckens livslängd, bränsleeffektivitet och säkerhet.

Lagligt minimidjup för sommardäck är 1,6 mm, men för bästa säkerhet rekommenderas minst 3 mm. För vinterdäck är minimidjupet 3 mm.

Det rekommenderas starkt att inte blanda däcktyper, eftersom olika däck har olika egenskaper som kan påverka bilens hantering och säkerhet.

Däckens livslängd varierar, men de bör generellt bytas ut efter 5-10 år. Det beror på användning, förvaring och underhåll. Regelmässiga kontroller är viktiga.

Slitna däck minskar greppet, ökar bromssträckan och påverkar negativt bilens väghållning och säkerhet. Det är viktigt att byta däck i tid för att upprätthålla optimal prestanda och säkerhet.

Att köra med punkterade däck är farligt och kan leda till ytterligare skador på däcket och bilen. Byt ut eller reparera punkterade däck omedelbart.

Däckstorlek och specifikationer finns i bilens instruktionsbok och på informationsetiketten i förardörren eller vid bränsleluckan. Det är viktigt att välja rätt däck för din bilmodell. Vi hjälper dig såklart att hitta rätt däck till din bil!

Däckbalansering är viktigt för att undvika vibrationer i ratten och för att minska slitaget på däck och fjädring. Det bör göras vid varje däckbyte och när nya däck monteras.

  1. Kontrollera och justera lufttrycket: Justera lufttrycket till rekommenderad nivå innan du förvarar dem.

  2. Skydda däcken: Använd däckpåsar för att skydda mot damm och smuts.

  3. Förvaringsplats: Förvara däcken i en torr, sval och mörk plats. 

  4. Positionering: Om däcken är monterade på fälgar, förvara dem staplade eller hängande. Om de inte är monterade på fälgar, är det bäst att förvara dem stående och rotera dem något varje månad.

Vi förstår att rätt förvaring av däck är avgörande för att bibehålla deras kvalitet och livslängd. Vårt däckhotell garanterar optimala förhållanden för dina däck, oavsett säsong. Vi hanterar dina däck med största omsorg, från kontroll och rengöring till säker förvaring i en anpassad miljö. Lämna dina däck hos oss och slipp bekymmer om utrymme och underhåll hemma. På Huddinge Däck & Fälg’s däckhotell är dina däck i trygga händer och redo för nästa säsong.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däck- och bilfrågor.

Tel: 08-711 81 00
Jour: 070-217 15 87
huddinge@kransensgummi.se

Måndag – Torsdag 7.00 – 17.00
Fredag: 7.00 – 15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Huddinge Däck & Fälg!

Alexander Boya

Verkstadschef

-

Däcktekniker

Pawel Pawlikowski

Däcktekniker