Exakt hjulbalansering: mindre slitage, mer säkerhet och komfort.

På Huddinge Däck & Fälg kan vi utföra noggrann och exakt hjulbalansering på din bil, för minskat slitage, ökad säkerhet och större komfort.

Exakt hjulbalansering: mindre slitage, mer säkerhet och komfort.​

På Huddinge Däck & Fälg kan vi utföra noggrann och exakt hjulbalansering på din bil, för minskat slitage, ökad säkerhet och större komfort.

På Huddinge Däck & Fälg kan vi utföra noggrann och exakt hjulbalansering på din bil

mindre slitage, mer säkerhet och komfort.

Om du känner av vibrationer eller skakningar i bilen kan det bero på att du har obalanserade hjul. I det läget är det viktigt att du så snart som möjligt får en korrekt hjulbalansering på din bil. Obalanserade hjul orsakar onödigt slitage på däcken, upphängningsanordningen och andra komponenter i bilen. Korrekt balanserade däck innebär att din bil blir bekvämare att köra, och dessutom får en längre livslängd.

Kontakta oss, så kan vi se till att din bil och dina hjul är korrekt inställda och i bästa möjliga skick.

Perfekt hjulbalansering

På Huddinge Däck & Fälg har vi rätt kompetens och rätt verktyg för att garantera perfekt balanserade hjul. Vi har mångårig erfarenhet av arbete med hjulbalansering och hjulinställning för alla typer av hjul, på alla typer av fordon. Hos Huddinge Däck & Fälg är din bil i trygga händer.

FAQ

vanliga frågor om Balansering

Balansering är avgörande för att minska vibrationer under körning. Dessa vibrationer kan leda till obehag, ökad däckslitage och påverka bilens styrning och fjädringssystem. Korrekt balanserade hjul säkerställer jämn däckkontakt med vägen, vilket ger bättre väghållning och förlänger däckens livslängd.

Det är rekommenderat att balansera hjulen vid varje däckbyte eller om du märker tecken på ojämnt slitage eller ovanliga vibrationer. Generellt sett är det bra att kontrollera balansen var 10 000 till 15 000 km.

Tecken inkluderar vibrationer i ratten, särskilt vid högre hastigheter, ojämnt däckslitage, och ibland en bullrig körupplevelse. Dessa symtom tyder på att hjulen inte roterar jämnt, vilket kan orsaka ytterligare problem om det inte åtgärdas.

Obalanserade hjul kan leda till ökad rullmotstånd, vilket i sin tur kan öka bränsleförbrukningen. Genom att minska denna obalans, optimerar du fordonets effektivitet och sparar därmed bränsle.

Ja, nya däck måste balanseras för att säkerställa att de roterar jämnt. Detta är en viktig del av däckinstallationen för att undvika framtida problem och obehag vid körning.

Hjulbalansering kräver specialutrustning och precision, och det är svårt att göra korrekt utan rätt verktyg och utbildning. Det är bäst att lämna detta till professionella servicetekniker.

En korrekt balanserad uppsättning hjul minskar vibrationer och ger en jämnare och mer behaglig körupplevelse. Det bidrar också till jämnare däckslitage, vilket gör att däcken håller längre.

Efter en däckreparation är det viktigt att balansera hjulet igen. Detta är för att säkerställa att viktfördelningen återställs korrekt, vilket är avgörande för fordonets prestanda och säkerhet.

En hjulbalansering tar upp till 30 minuter per bil. Det är en relativt snabb process med omedelbara fördelar för körupplevelsen.

Kostnaden för hjulbalansering varierar beroende på fordonstyp, men det är vanligtvis en prisvärd service, speciellt när man betänker de långsiktiga fördelarna med minskat slitage och bättre körkomfort.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däck- och bilfrågor.

Tel: 08-711 81 00
Jour: 070-217 15 87
huddinge@kransensgummi.se

Måndag – Torsdag 7.00 – 17.00
Fredag: 7.00 – 15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Huddinge Däck & Fälg!

Alexander Boya

Verkstadschef

-

Däcktekniker

Pawel Pawlikowski

Däcktekniker