Vi har rätt vinterdäck till just din bil!​

Är du redo att möta vinterns utmaningar? Hos Huddinge Däck & Fälg hittar du expertisen och utbudet för att säkra ditt val av vinterdäck. Vi hjälper dig att navigera bland däck som möter just dina behov – från dubbade till friktionsdäck

Vi hjälper dig med dina däck!

Är du redo att möta vinterns utmaningar? Hos Huddinge Däck & Fälg hittar du expertisen och utbudet för att säkra ditt val av vinterdäck.

Huddinge Däck & Fälg hjälper dig att hitta rätt vinterdäck

för säker körning på den Nordiska vinterns växlande väglag.

Dina vinterdäck är bland de viktigaste investeringarna du gör i din bil. Under tider av halka, snö och is kan bra vinterdäck vara avgörande för att öka trafiksäkerheten.

Som oberoende däckexpert kan vi på Huddinge Däck & Fälg ta fram de bästa däcken för just ditt fordon och dina förutsättningar. Och vi kan dessutom leverera dem med en personlig kvalitetsgaranti så att du känner dig trygg med ditt köp. Vi håller noggrann koll på utvecklingen inom vinterdäck, och baserar våra rekommendationer på resultaten från de senaste testerna. 

Lagkravet på minimidjup för vinterdäck är 3 mm, men för bästa säkerhet rekommenderas ett djup på minst 4-5 mm.

Maximera din vintersäkerhet: Välj rätt vinterdäck hos oss på Huddinge Däck & Fälg!

Kontakta oss för allt inom vinterdäck

Kontakta oss nästa gång du behöver köpa vinterdäck, så hjälper vi dig hitta rätt däck till ett bra pris.

Vi navigerar dig igenom de många olika märken, typer och modeller som är anpassade till vitt skilda fordon och väglag. Kanske du behöver dubbade däck som erbjuder betydligt bättre väggrepp på isiga vägar med stor halka, eller friktionsdäck som överlag klarar sig bättre på barmark, blöt asfalt och ”normala” syd- eller mellansvenska snöförhållanden.

FAQ

vanliga frågor om vinterdäck

Vinterdäck är utformade med en mjukare gummiblandning som behåller sin flexibilitet vid låga temperaturer, vilket ger bättre grepp på snö och is. De har också djupare slitbanor och speciella mönster för att effektivt kanalisera bort vatten och minska risken för sladd och vattenplaning.

Det rekommenderas att byta till vinterdäck när temperaturen sjunker under 7 grader Celsius, eftersom sommardäck förlorar sin effektivitet vid lägre temperaturer.

  • Period för obligatorisk användning: Enligt svensk lag måste fordon vara utrustade med vinterdäck eller motsvarande utrustning under perioden 1 december till 31 mars, om det råder vinterväglag.
  • Vinterväglag definieras som när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen.
  • Vinterdäck: Vinterdäck kan vara antingen dubbade eller odubbade. Däcken måste vara särskilt märkta för vinterkörning, oftast med beteckningarna M+S (Mud and Snow), MS, M.S., M&S, eller ett snöflingesymbol.
  • Minsta tillåtna mönsterdjup: På vinterdäck är det lagkrav på ett minsta mönsterdjup på 3 mm under perioden för obligatorisk användning.
  • Dubbade däck: Får användas under perioden 1 oktober till 15 april. Vid vinterväglag får dubbade däck användas även utanför denna period.

Dubbade vinterdäck har metallpinnar (dubbar) för extra grepp på is, medan odubbade vinterdäck (friktionsdäck) använder speciella gummiblandningar och slitbanemönster för att skapa grepp på snö och is utan dubbar.

Vinterdäck kan öka bränsleförbrukningen något jämfört med sommardäck på grund av deras mjukare gummiblandning och aggressiva mönster, vilket skapar mer rullmotstånd.

Ja, I Sverige är det lag på vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. 

Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. 

Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Vinterdäck ska ha minst 3mm mönsterdjup. Vi rekommenderar minst 5 mm. 

 

Kontrollera slitbanedjupet. Lagkravet på minimidjup för vinterdäck är 3 mm, men för bästa säkerhet rekommenderas ett djup på minst 4-5 mm.

Det är inte rekommenderat att använda vinterdäck (friktionsdäck) året runt eftersom de slits snabbare i varmare temperaturer och kraftigt försämrar köregenskaperna på blöta och varma vägar.

 

Förvara dem i en sval, torr och mörk plats. Om möjligt, förvara dem stående eller hängande på en däckställning för att undvika formförändringar.

Kontrollera lufttrycket minst en gång i månaden och före längre resor. Korrekt lufttryck är avgörande för däckens prestanda, slitagetålighet och bränsleeffektivitet.

Att ha fyra likadana vinterdäck säkerställer jämn prestanda, grepp och hantering under alla vinterförhållanden. Blandning av däcktyper kan leda till ojämn slitning och försämrad säkerhet.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däck- och bilfrågor.

Tel: 08-711 81 00
Jour: 070-217 15 87
huddinge@kransensgummi.se

Måndag – Torsdag 7.00 – 17.00
Fredag: 7.00 – 15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Huddinge Däck & Fälg!

Alexander Boya

Verkstadschef

-

Däcktekniker

Pawel Pawlikowski

Däcktekniker