Kontakta Huddinge Däck & Fälg för allt inom sommardäck

Huddinge Däck & Fälg hjälper dig att hitta rätt sommardäck för ett säkert väggrepp i både regn och solsken.

Kontakta Huddinge Däck & Fälg för allt inom sommardäck

Huddinge Däck & Fälg hjälper dig att hitta rätt sommardäck för ett säkert väggrepp i både regn och solsken.

Uppgradera ditt väggrepp: Expertvalda sommardäck för alla äventyr

Rätt däck för rätt årstid

Sommardäck är speciellt utformade för att passa sommarens vägförhållanden. De är gjorda av gummiblandning som ska klara av hög påfrestning och ska ha ett mönster som klarar av att leda bort vatten när man kör på blöta väglag. 

Sommardäckens utformning innebär dock att de slits snabbare än vinterdäck. Och har man dessutom kört med fel hjulinställning eller lufttryck kan de även ha slitits ojämnt. Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollera mönsterdjupet så att man vet när det är dags att byta ut dem. Det är godkänt med ett mönsterdjup som går ner till 1,6 mm, men du bör känna till att däckens våtgrepp börjar försämras redan vid mönsterdjup på 3 – 4 mm.

Kontakta oss på Huddinge Däck & Fälg

Kontakta Huddinge Däck & Fälg för allt inom sommardäck

Kontakta oss nästa gång du behöver köpa sommardäck, så hjälper vi dig att hitta rätt däck till ett bra pris. Vi navigerar dig igenom de många olika märken, typer och modeller som erbjuds på marknaden. Och som oberoende däckexpert kan vi garantera dig en helt fristående bedömning vad gäller däck, deras kvalitet och egenskaper.

FAQ

vanliga frågor om sommardäck

Sommardäck är gjorda av en hårdare gummiblandning som ger bättre grepp och hantering på varma och våta vägar. De har ett mindre aggressivt mönster jämfört med vinterdäck och är inte lämpliga för körning i snö och is.

Du bör byta till sommardäck när temperaturen konsekvent är över 7 grader Celsius. Sommardäck presterar bäst i varmare temperaturer och minskar risken för slitage som kan uppstå vid användning av vinterdäck under varma förhållanden.

Sommardäck har oftast lägre rullmotstånd jämfört med vinterdäck, vilket kan leda till en förbättring i bränsleeffektiviteten.

I Sverige är det lag på att sommardäck måste ha ett minsta mönsterdjup på 1,6 mm. Det är dock rekommenderat att byta däck när de når 3 mm för att upprätthålla god säkerhet och prestanda.

Nej, i Sverige är det lag att använda vinterdäck när det råder vinterväglag. Under perioden 1 Dec – 31 Mars.

Förvara dina sommardäck i en torr, sval och mörk plats, helst på en däckställning eller liggande staplade på varandra för att undvika att de tappar formen.

Lufttrycket i dina däck bör kontrolleras minst en gång i månaden och före längre resor. Korrekt lufttryck är viktigt för däckens livslängd, bränsleeffektivitet och säkerhet.

Tänk på ditt körsätt, typ av vägar du oftast använder, och ditt lokala klimat.

Utöver att kontrollera mönsterdjupet bör du också leta efter tecken på ojämnt slitna däck, skador på däcksidan, sprickor eller andra skador som kan påverka däckets prestanda och säkerhet.

Ja, sommardäck är designade för att ge bra prestanda både på torra och våta vägar. De har mönster och sammansättningar som hjälper till att effektivt avleda vatten och minska risken för vattenplaning.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däck- och bilfrågor.

Tel: 08-711 81 00
Jour: 070-217 15 87
huddinge@kransensgummi.se

Måndag – Torsdag 7.00 – 17.00
Fredag: 7.00 – 15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Huddinge Däck & Fälg!

Alexander Boya

Verkstadschef

-

Däcktekniker

Pawel Pawlikowski

Däcktekniker